Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си свалим кората на вратата - СНИМКИ !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да си свалим кората на вратата - СНИМКИ !!!

Понеже в 2 теми вече обясних как се сваля и не получих отговор , реших да направя следното - остана ми малко време вчера свободно и се заех да разглобя вратата и да направя снимки с цел да помогна на колегите от форума които имат затруднения със свалянето на тази прословута кора

Такаа имаме си врата:

Махаме гумата за въздухопровода със завъртане:

После с отверка или нож внимателно махаме капачето до дръжката за отваряне на вратата:

Отвиваме болтчето и внимателно (като издърпаме първо предната част) сваляме пластмасата и разкачваме буксата на пищялката:

Махаме тази гумичка и отвиваме 2-та болта отдолу:

Отново внимателно изваждаме цялата джунджурияи разкачваме буксите:

Отдолу има още 2 болта , които трябва да развием:

Идва най-гадното - Много много внимателно сваляме обръча на колоната (МНОГО ЛЕСНО СЕ ЧУПИ) после сваляме и пластмасата над говорителя:

После развиваме четирите болта на колоната и разкачваме буксата:

Отдолу има още 2 болта , които се развиват , НО не се изваждат - остават си на кората:

После махаме това капаче и развиваме болта отдолу:

Следва откопчаването - хващаме кората и дърпаме плавно и внимателно от долната страна , за да се разкачат щипките , след което издърпваме долния край на кората към нас и я изваждаме нагоре! Има още една дреболия - буксата за лампата от долната страна на вратата:

Първо сваляме лампичката , за да е по-лесно да се разкачи буксата!

И така кората вече е свалена:

Това е от мен , надявам се да съм бил полезен!
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Браво, много полезна тема си спретнал.
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

кора

браво колега много полезно,и снимките са супер и точни,обясненията също!евалата!
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140hp/after remap 190hp/ Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp/after remap 140hp/!!!/Suzuki750 Gsx-R 150+hp.

Comment

супер браво!!! :P

Comment

Само да допълня темата на колегата,ако няма нищо против. Как се сваля и разглабя и панела за управление на прозорците.
          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
            Само да допълня темата на колегата,ако няма нищо против. Как се сваля и разглабя и панела за управление на прозорците.
            kolega само моляте, обясни ми как се свалят бутоните. Последната снимка. Има ли щипки на платката към панела, че несмея да я напъна.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Първоначално публикувано от nvladev
              kolega само моляте, обясни ми как се свалят бутоните. Последната снимка. Има ли щипки на платката към панела, че несмея да я напъна.
              На щипки от двете страни мисля че беше

Comment

Колега, много полезна тема. И точно на време идва на мен от 2-3 дни не ми работи централното на едната врата и искам да видя какво е, защото може и да е дребна работа.

П.С. Предлагам, ако модераторите нямат нищо против, тази тема да бъде сложена като ВАЖНА ТЕМА, защото май на доста хора им трябва и то често.
                Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Значи платката просто пада и няма щипки,но бутоните имат едни малки крачета,от двете страни.На мен се счупи едното и го залепих но се оказа временно решение много са финни
                  1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                  2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                  1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Re: Как да си свалим кората на вратата - СНИМКИ !!!

Първоначално публикувано от EMo0o
                    Махаме гумата за въздухопровода със завъртане:
                    Ако не ме лъже паметта, във въздуховода има още един винт. Но може и да бъркам със 164-ката, където със сигурност има.
                    После махаме това капаче и развиваме болта отдолу:
                    На този етап остават два винта точно по долния ръб на кората (виждат се на следващата снимка).
                    "Майсторите" в България обикновено ги пропускат - някакви си винтове ...
                    Похвала за колегата, особено, ако е разглобил кората за демонстрацията.
                    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

... На мен се счупи едното и го залепих но се оказа временно решение много са финни
                      Ако си пробвал с лепило, не става. Имам едни бутони, които си играх да поправям с поялник и разтопена пластмаса. За моя изненада стана много добре и даже по-здраво от оригиналните, защото сложих повече от необходимото. Външно по нищо не личи, че бутоните са поправяни. Така че, ако търсиш и не си намерил още, мога да ти ги предложа.
                      164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

айде и аз да си кажа проблемите за бутончетата едното бутонче за лявия преден прозорец ми е едно такова хлабаво и много ме дразни, иначе джама си се дига-сваля ама ме дразни тва бутонче, имам предвид може ли да е откачено нещо вътре някой от тези дет са разглобявали копчето да каже кво го държи стегнато и дали мога да го оправа кат го разглоба
                        landikar
                        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от TaNo
                          айде и аз да си кажа проблемите за бутончетата едното бутонче за лявия преден прозорец ми е едно такова хлабаво и много ме дразни, иначе джама си се дига-сваля ама ме дразни тва бутонче, имам предвид може ли да е откачено нещо вътре някой от тези дет са разглобявали копчето да каже кво го държи стегнато и дали мога да го оправа кат го разглоба
                          Ако е хлабаво, както казваш, имам опасения, че в твоя случай го държи свинска опашка. Щипките на бутоните са много фини и няма как хем да е хлабаво, хем да не са счупени. Лично попаднах на 2-3 конзоли с "хлабави" бутони, които след разглобяване се оказаха, че са стегнати с кабелни превръзки.
                          164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius
                            Първоначално публикувано от TaNo
                            Ако е хлабаво, както казваш, имам опасения, че в твоя случай го държи свинска опашка. Щипките на бутоните са много фини и няма как хем да е хлабаво, хем да не са счупени. Лично попаднах на 2-3 конзоли с "хлабави" бутони, които след разглобяване се оказаха, че са стегнати с кабелни превръзки.
                            Ако ти е счупено едното краче на бутона също ще ти е хлабаво Най-добре разглабяй и виж.

Comment

Със сигурност само това е начина
                              164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Working...
                              X